Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Başkan Sarı, mecliste BAGFAŞ'ı anlattı

Başkan Sarı, mecliste BAGFAŞ

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, belediye meclisinin ekim ayı toplantısının ardından meclis üyelerinin sorularını da yanıtladı.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, belediye meclisinin ekim ayı toplantısının ardından meclis üyelerinin sorularını da yanıtladı. Sarı, bir AKP’li meclis üyesinin, Bandırma Gübre Fabrikaları’nın (BAGFAŞ) bazı bölümlerinin belediye tarafından mühürlenmesiyle ilgili yönelttiği bir soruyu şöyle yanıtladı:
“BAGFAŞ yetkilileri, yeni fabrikaları için ruhsat almak için bize geldiklerinde, doğal olarak biz de kendilerine, 1975 yılında yapılan eski binalarına ait ruhsatlarını sorduk. Bu ruhsatlarının olmadığını anladığımızda, ruhsatsız olan yerleri mühürledik. Bu şirket, borsada yer aldığına, krediler elde ettiğine göre ruhsatını da almak zorunda. Yasa gereğince, 2009’dan önce yapılan ruhsatsız yapılara ceza kesme yetkimiz yok. Biz de, geçtiğimiz günlerde 20 bin metre karelik yere yapılan yeni fabrikaya 2 milyon 105 bin lira ceza kestik. Mührü kırarak, çalışmalarını ruhsatsız sürdürmeleri nedeniyle yeniden 2 milyon 105 bin liralık ceza daha kestik ve yine mühürledik. Mührü yine kırdılar. Savcılığa suç duyurusunda bulunmak üzereydik ki, ruhsat bedelinin bir bölümü olmak üzere 1 milyon 800 bin lira yatırdılar. Şimdi fabrikanın ruhsatsız tüm bölümlerine ruhsat almaya çalışıyorlar.”
Haber : Önder Balıkçı



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı